Service

KHALIX is fabrikant en leverancier van restauratiemortels, kalkmortels en sanerende pleistersystemen die specifiek ontwikkeld zijn voor de instandhouding van oude gebouwen en monumenten. Daarnaast worden de natuurlijk hydraulische kalkmortels en natuurlijke isolatiematerialen van KHALIX veelvuldig toegepast bij ecologische nieuwbouw en renovatie projecten. 

Naast een breed pakket aan restauratie speciaalproducten voor de metsel-, voeg- en stukadoorsbedrijfstak, zijn wij uw aanspreekpunt voor:

Leveringsprogramma

KHALIX is leverancier van een compleet gamma hydraulische kalkmortels, natuurlijk hydraulische kalkmortels, luchtkalkmortels, tras/kalkmortels, bindmiddelen en sanerende pleistersystemen. KHALIX heeft zich gespecialiseerd in authenthieke restauratiemortels voor de voeger, metselaar en stukadoor.  

Scholing en opleiding

KHALIX ondersteunt de vakmensen, die het uiteindelijk resultaat bepalen “on the job”. Daarnaast is het mogelijk om scholing en productgerichte opleidingen in ons eigen opleidingscentrum in Borne te volgen. Een goed eindresultaat kan immers alleen behaald worden als onze producten en systemen ook op de juiste manier verwerkt worden.

Bouwplaats begeleiding

Wij ondersteunen de verwerkers van onze producten op de bouwplaats. Onze medewerkers zijn zeer ervaren en kunnen desgevraagd advies geven over:

- Voorbereidende werkzaamheden
- Technische regelgeving van de NPR
- Uitvoeringsdetails
- Verwerking van onze producten
- Nazorg

Een goed product, deskundige begeleiding op de bouwplaats en éénduidige communicatie tussen betrokken partijen vormen de basis voor een goed eindresultaat.

Advies

Door een opname ter plaatse wordt de bestaande situatie en de projectgebonden omstandigheden nauwkeurig in kaart gebracht. Op basis van de laboratorium uitkomsten en de specifieke projectomstandigheden volgt een diagnose die op zijn beurt weer ten grondslag ligt aan het projectgebonden advies dat aansluitend kan worden uitgebracht. In het advies wordt in chronologische volgorde een duidelijke werkomschrijving opgesteld en worden de verwachtingen op korte en lange termijn in kaart gebracht.