Jungletempel geeft toegang tot Vlinderkas

 FB IMG 1452150300466 1452156628405


FB IMG 1446367707646

FB IMG 1443939871247

FB IMG 1442909433409

In de "Jungola" van Wildlands geeft een eeuwenoude Jungletempel toegang tot de tropische kassen. De Jungletempel lijkt sprekend op één van de overblijfselen uit Angkor (Cambodja) oftewel de "Heilige stad" die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In het heiligdom Angkor staan tientallen tempels die al honderden jaren worden overwoekerd door de natuur. De Jungletempel in Wildlands adventure Zoo geeft toegang tot de vlindertempel waar door de oude tempelresten en krakkemikkige touwbruggen, een mysterieuze sfeer heerst.

De eeuwenoude Jungletempel is voor een groot deel opgebouwd uit standaard metselwerk, polystyreen en betonwanden met voorgevormde stalen matten welke overspannen zijn met een geplastificeerd net. Hierop is een vertinlaag aangebracht van KHALIX Roman Concrete die vervolgens horizontaal is opgeruwd. Na droging is de zgn. modelleerlaag in de gewenste laagdikte aangebracht waarna chapers (mortelkunstenaars) de mortel hebben bewerkt met een mystiek en geweldig eindresultaat als gevolg.

KHALIX Roman Concrete oftewel Romeins beton, ontleent zijn naam aan het beton van de Romeinen die dit vele eeuwen geleden vervaardigd hebben. KHALIX Roman Concrete is een zeer moderne, milieuvriendelijke betonspuitmortel met het duurzame karakter en de authentieke eigenschappen van het oude Romeinse beton. Voor de hydraulische binding wordt een unieke samenstelling van CSA cement en natuurlijke hydraulische kalk toegepast. Beide zijn bindmiddelen die gekenmerkt worden door een laag Carbon Footprint. KHALIX Roman Concrete is geschikt als (decoratieve)spuitmortel en laat zich in één laag verwerken tot 100 mm dikte. De mortel is specifiek ontwikkeld om te modelleren en creatief vorm te geven.


Klik hier voor meer informatie over de KHALIX Roman Concrete

Download hier het technisch merkblad